3 načina da zaradite novac uz pomoć bloga

Piše: Gabrijela Gal, 07. Oct 2015.

Blog postove koristimo kako bi delili sa drugima svoje znanje, umeća, ideje. Pokretanjem bloga započinjemo putovanje kroz nekoliko različitih oblasti: pisanje, marketing, društvene medije, pa čak ispoljavamo i svoju kreativnost. Sam blog može da se pretvori u imovinu (novac) i to prilično velik.

 

blog

Daren Rovs je jedan od najstarijih i najpoznatijih profesionalnih blogera i iako je poslednjih godina sve slabije pisao, on je postigao nivo majstorstva nad blogingom tako da svaki objavljeni blog može da pretvori u gigantske prihode.

 

Kako da zaradimo novac na našim blogovima?

money-891747_1280

U nastavku ćemo navesti  najpopularnije reklamne tehnike.

 

  1. Saradnički marketing

Da li ste upoznati sa pojmom saradničkog marketinga?

Vrlo je verovatno da ste to negde u prolazu čuli,  a ako niste navešćemo sjajne savete za blogere o tome kako da iskoristite ovakav vid marketinga.

Saradnički marketing je proces prodaje tuđeg proizvoda koji vam daje proviziju nakon svake prodaje.To može biti 10%, ali može biti i 70%, za svaki program se razlikuje.

Kroz mnoštvo sajtova kao što su:Amazon, LinkShare, Ebay, Limundo, Kupindo, možete pronaći proizvode iz skoro svake niše i upravo to vam daje slobodu izbora koji proizvod želite da promovišete.

  1. Lansiraj proizvod

Uzimajući u obzir tehnike koje smo u predhodnom pasusu naveli, možemo i da pokušamo da kreiramo svoj proizvod.Da li će to biti knjiga ili neki online kratki kurs – nije važno.Pokretanje sopstvenog proizvoda kao bloger može da bude veoma zanimljivo i uzbudljivo putovanje kroz učenje, razumevanje i ono najvažnije – uspeh.

Uspešno lansiranje proizvoda počinje sa – odličnim tajmingom.

Možete osetiti hitnost da predstavite svoj proizvod, ali brzopletost bi vas odvela u propast.

Nekada je potrebno da privremeno odložimo lansiranje proizvoda i time sebi damo vremena da uvidimo potencijalne greške ilu dobijemo sjajne kritike.

Kao bloger možete stvoriti razne vrste proizvoda koji mogu lako da se prodaju:

Kurseve, webinare, razne izveštaje, software, aplikacije, plugine, audio, video i foto materijale, i bezbroj drugih. Takođe, ako raspolažete i malo većim budžetom, možda možete da investirate u alatku koja može biti od koristi i vama, ali i osobama koje imaju svoj blog. Na primer kreiranje alatke za istraživanje ključnih reči, analizu profila na socijalnim režama i slično.

  1. Plaćene usluge

Kao što smo spomenuli na početku bloga, blogovanje će vam dati značajan broj veština koje možete da iskoristite i zajedno (kao bloger) ili individualno, ali one vam i dalje obezbeđuju solidan tok prihoda.

Evo nekih primera kako kao bloger da prodate svoje znanje :

  • Budi pismen

Prva i osnovna veština svakog blogera je umeće pisanja, gramatika, pravopis, zatim dolazimo do marketinga koji je ključan faktor pisanja bloga.

  • Širi svoje znanje

Možete online da se  promovišete i kao trener – da učite druge prednostima i manama pisanja blog posta.

  • Budi rečit

Neka kompanije i konferencije znaju da ste dostupni za svaki vid govora .Ovakav pristup ne samo da će vam pomoći da postanete bolji u onome što radite, nego ćete dobiti i mogućnost da se promovišete i iznad svojih ciljeva.

  • Poradi na dizajnu

Blogeri su često sami svoji dizajneri, tako da možete i da se oprobate i u ovom svetlu i date ljudima primere.

  • Širi svoj krug prijatelja i poznanika

Idite na događaje.Posećujte evente i tako promovišite svoje usluge u stvarnom svetu jer je to odličan način da steknete nove veze i upoznate nove ljude.

office people

Približno 5% AdiSwitch klijenata su neprofitne organizacije, a nedavna studija je pokazala da ta preduzeća zaista mogu dobiti najviše zarade preko “open rate”.

Open rate je ukratko procenat otvaranja, i to uglavnom e-mail poruka. Ukratko, kada ljudi vide e-mail poruku koja dolazi od nekog neprofitnog udruženja veća je verovatnoća da će otvoriti e-mail nego da isti stiže od neke kompanije.

Uzmite ovo u obzir i razmislite o stvaranju simbioze sa neprofitnim organizacijama u vašem okruženju i predložite im saradnju.

.col-md-6 {margin-left: -15px !important;}